articole pentru copii

Politica de confidentialitate

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Proprietarul si administratorul website-ului articole-pentru-copii.ro respecta confidentialitatea si securitatea tuturor informatiilor furnizate pe acest website de catre vizitatori si utilizatori, inclusiv a datelor cu caracter personal.

Vizitatorii si utilizatorii acestui website trebuie sa respecte Termenii si conditiile de utilizare si Politica de confidentialitate descrisa in aceasta pagina. Vizitarea sau utilizarea acestui website presupune acceptul explicit al vizitatorilor si utilizatorilor asupra Termenilor si conditiilor de utilizare a website-ului si Politicii de confidentialitate, acestea reprezentand contractul dintre parti. Proprietarul website-ului isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul website-ului articole-pentru-copii.ro, precum si Politica de Confidentialitate, fara niciun fel de notificare prealabila.

Prin Politica de confidentialitate se explica ce date prelucram, scopul prelucrarii informatiilor cu caracter personal pe care utilizatorii website-ului ni le furnizeaza la trimiterea comenzilor sau cand ne contacteaza. Aceasta Politica de confidentialitate explica tipurile de informatii pe care le colectam de la clienti si modul in care prelucram aceste informatii. Prin respectarea Politici de confidentialitate va asiguram asupra confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii informatiilor dvs. si ca luam masuri pentru securitatea acestora, in toate etapele de procesare a informatiile utilizatorilor.

Functionarea acestui Website-ului este in conformitate cu Regulamentul General de Protectie a Datelor (“GDPR”), (Regulament (EU) 679/2016). La navigarea pe site-ul articole-pentru-copii.ro sau prin contactarea noastra prin formulare, utilizatorul accepta ca este informat despre prelucrarea datelor lui prin acest document numit „Politica de confidentialitate”. In functionarea acestui website sunt colectate si prelucrate datele cu caracter personal ale cumparatorilor care se inregistreaza, prin tehnici automatizate si manuale. Scopul acestei colectari de date personale este emiterea facturilor fiscale de servicii si produse, livrarea comenzilor plasate, incasarea platilor. Asa cum prevede legislatia romana in vigoare, toate informatiile legate de comenzi trebuie pastrate pentru o perioada de timp reglementata legal, timp in care nu pot fi sterse.

INTREBARI SI SOLICITARI

Utilizatorii website-ului, pntru intrebari sau solicitari despre prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si pentru intrebari despre modul in care prelucram aceste date, ne pot scrie la adresa de email: dpo@responsabil-gdpr.ro.

DEFINITII

Website-ul articole-pentru-copii.ro este un magazin online prin intermediul caruia sunt vandute catre persoane fizice si juridice produsele prezentate. Potrivit Legii nr. 677/2001 si a Regulamentului (UE) 679/2016, proprietarul acestuia este operator de date cu caracter personal.

„GDPR” este Regulamentul (UE) 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

„Date cu caracter personal”inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”);

„Prelucrarea datelor cu caracter personal” – inseamna orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea. Stergerea sau distrugerea se poate face la solicitarea expresa a unui client, pentru orice situatie, exceptie situatiilor impuse de lege, cand aceste date au fost utilizate in mod expres pentru finalizarea contractului prin intocmirea facturii fiscale, a chitantei fiscale si a documentelor de transport in vederea livrarii comenzii;

„stocarea” – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal;

Asa cum prevede Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, clientii inregistrati beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor si de dreptul de a nu fi supusi unei decizii individuale. Totodata, clientii au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor (exceptie in situatiile impuse de lege, pentru indeplinirea unei obligatii legale, conform GDPR Legalitatea prelucrarii din EU 679/2016, art. 6 lit. a, b si c).

Potrivit legislatiei, tu, in calitate de vizitator al site-ului esti o „persoana vizata”,adica o persoana fizica identificata sau identificabila. O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, ori la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

PRINCIPIILE PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Politica de protejare a datelor in functionarea acestui site respecta urmatoarele principii de protectie a datelor:

– Procesarea datelor personale se va face intr-o maniera legala, corecta si transparenta;

– Colectarea datelor personale se va face numai in scopuri specificate, explicite si legitime si datele nu vor fi procesate mai departe intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri;

– Colectarea datelor personale va fi adecvata, relevanta si limitata la informatiile necesare scopului procesarii;

– Datele personale vor fi acurate si, acolo unde este necesar, actualizate;

– Se vor lua toate masurile necesare pentru a se asigura ca datele incorecte sunt sterse sau corectate fara intarziere;

– Datele personale vor fi pastrate intr-o forma ce permite identificarea persoanei vizate si pentru o perioada nu mai lunga decat cea in care datele personale sunt procesate;

– Toate datele personale vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara;

– Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor ;

– Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor, cat si de la dreptul portabilitatii datelor.

COLECTAREA DE DATE CU CARACTER PERSONAL

Operatorul de date poate colecta de la utilizatorii website-ului date cu caracter personal, dar numai cu acordul lor si daca datele sunt furnizate voluntar.

Formularul de inregistrare prezentat pe site-ul articole-pentru-copii.ro se completeaza cu informatii prin care utilizatorii pot fi identificati sau prin care va putem contacta.

– Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:

— Livrarea produselor pe care comandati;

— Functionarea website-ului corespunzatoare nevoilor clientilor;

— Crearea si publicarea continutului website-ului;

— Accesul cumparatorilor la sectiuni cu acces limitat ale site-ului.

INFORMATIILE COLECTATE

a) Informatii furnizate voluntar

Pentru a putea comanda pe acest website, este nevoie sa iti creezi un cont. La crearea contului, utilizatorul furnizeaza prin formular urmatoarele date: nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de e-mail. Operatorul solicita numele, prenumele si adresa pentru emiterea facturii, conform prevederilor Codului fiscal. Operatorul solicita numarul de telefon pentru a va contacta in vederea confirmarii comenzii si pentru a fi contactat de curier in momentul in care se livreaza comanda. Operatorul solicita adresa de e-mail pentru a va transmite dovada plasarii comenzii pe website-ul nostru.

Aveti posibilitatea sa va abonati la newsletter-ul website-ului. Aceasta abonare are drept urmare trimiterea, pe adresa de e-mail, noutatile si ofertele din magazinul online. Puteti solicita dezabonarea de la acest serviciu prin email catre adresa admin@articole-pentru-copii.ro.

Proprietarul acestui website ia masuri organizatorice si tehnice pentru securitatea si confidentialitatea datelor pe care utilizatorii le furnizeaza. Nu dezvaluim sau transferam informatii catre terti, decat strict pentru ca produsele pe care le comandati sa va fie aduse / livrate.

Toate persoanele cu acces la aceste date au semnat clauza de confidentialitate (in conformitate cu Regulamentul (UE) 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal) referitoare la pastrarea secretului asupra tuturor datelor si informatiilor de care iau cunostinta, precum si obligatia de a nu divulga nimanui aceste informatii.

b) Informatii colectate automat

Cand navighezi pe site-ul nostru, este posibil ca operatorul sa colecteze informatii despre vizita ta pe site. Aceste informatii pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare si alte informatii despre modul in care ai interactionat cu site-ul. Putem colecta aceste informatii prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare. Cookie-urile sunt fisiere text de marime redusa care sunt plasate pe calculatorul/tableta/telefonul clientului pentru a urmari modul de utilizare si a inregistra preferintele. Cookie-urile colecatte de acest website nu contin informatii care pot indentifica persoane. Se colecteaza anumite informatii prin utilizarea cookie-urilor si tehnologiilor de urmarire cum ar fi adrese Internet Protocol (IP), tip de browser, referinte/iesiri pagini, paginile vizualizate pe site-ul nostru (ex. pagini HTML, grafice), sistem de operare, data, ora si seria de click-uri pentru a analiza functionarii website-ului si administra acestuia. Utilizatorii site-ului pot controla folosirea cookie-urilor la nivelul browser-ului. Dezactivarea cookie-urilor duce la o limitare a anumitor functionalitati ale website-ului.

LEGALITATEA PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In privinta datelor pe care ni le oferi voluntar prin crearea contului pe articole-pentru-copii.ro, completarea si trimiterea formularului aferent sau prin contactarea noastra in orice mod, temeiul legal este consimţământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal acordat la crearea contului (art. 6 alin. (1) lit. a din Regulamentul (UE) 679/2016). De asemeni In privinta datelor pe care le colectam automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea site-ului, iti dai in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii.

SCOPURILE COLECTARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

– sunt colectate datele pentru emiterea facturii bunurilor comandate pe site-ul nostru, informatii obligatorii ce trebuie sa apara pe factura, conform Codului Fiscal;

– pentru a va raspunde la intrebari si solicitari;

– in scop de marketing, insa numai in situatia in care ti-ai dat consimtamantul in prealabil si te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Pentru a nu mai primi mesaje promotionale, poti urma instructiunile de dezabonare incluse in fiecare e-mail;

– pentru a oferi si imbunatatii serviciile pe care le oferim.

DURATA STOCARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal sunt stocate doar pe perioada necesara indeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima vizitare sau utilizare a website-ului.

CUM DEZVALUIM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal furnizate pe acest site nu vor fi divulgate catre terti, decat in scopurile prevazute. Informatiile vor fi dezvaluite doar catre urmatoarele entitati:

– Furnizori de servicii, precum companiile de curierat, care transporta produsele cumparate din magazinul nostru online. Prin plasarea unei comenzi in magazinul nostru online va dati, implicit, acceptul ca acestea sa va fie trimise prin curier, care are nevoie de numele, adresa dv. si numarul de telefon. Cu Furnizori de servicii avem Acorduri pentru a ne asigura ca iau masuri specifice pentru protectie a datelor cu caracter personal. Ei folosesc aceste informatii doar in scopurile stabilite;

– pentru a ne conforma legii sau drept raspuns la o procedura legala obligatorie (cum ar fi un mandat de perchezitie sau o hotarare judecatoreasca), Instante de judecata, parchete sau alte autoritati publice;

– Altor entitati, cu consimtamantul utilizatorilor. In afara dezvaluirilor descrise in prezenta Politica de confidentialitate, este posibil sa transmitem informatiile tertilor carora consimti sau soliciti sa efectuam o asemenea dezvaluire.

TRANSFERAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL CATRE STATE TERTE

Nu transferam date cu caracter personal catre state din afara Uniunii Europene.

DREPTURILE UTILIZATORILOR ACESTUI WEBSITE

– Dreptul de retragere a consimtamantului: in situatia in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, iti poti retrage consimtamantul in orice moment si in mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa dpo@responsabil-gdpr.ro cu subiectul „Retragere Consimtamant”.

– Dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere;

– Dreptul de a te adresa justitiei;

– Dreptul de acces; dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, dreptul de acces la datele respective.

– Dreptul la rectificare: dreptul de a obtine de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc. Tinandu-se seama de scopurile in care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.

– Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”): in situatia in care: datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor, sau s-a retras consimtamantul si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare, sau utilizatorul website-ului prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau daca datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, utilizatorul website-ului are dreptul de a obtine stergerea datelor lui, fara intarzieri nejustificate.

– Dreptul la restrictionarea prelucrarii: dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica unul din urmatoarele cazuri:

— contesti exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite noua sa verificam exactitatea datelor;

— prelucrarea este ilegala, iar tu te opui stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii

— nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar tu ni le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

— te-ai opus prelucrarii in conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra drepturilor tale.

– Dreptul la portabilitatea datelor Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc si pe care ni le-ai furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra, in cazul in care:

— prelucrarea se bazeaza pe consimtamant in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; si

— prelucrarea este efectuata prin mijloace automate: dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Acest drept nu poate fi exercitat atunci cand prelucrarea este necesara pentru:

— incheierea sau executarea unui contract intre dv. si un operator de date;

— este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

— are la baza consimtamantul dv. explicit

Dacă doriți să depuneți o cerere pentru exercitarea unuia sau mai multor dintre drepturile enumerate mai sus, puteți trimite un e-mail la dpo@responsabil-gdpr.ro
Un mesaj de poștă electronică care solicită exercitarea unui drept nu va fi interpretat ca un consimțământ în ceea ce privește prelucrarea datelor dvs. personale dincolo de ceea ce este necesar pentru soluționarea cererii dumneavoastră. O astfel de solicitare ar trebui să indice în mod clar ce drept doriți să exercitați și motivele, dacă acestea sunt necesare. De asemenea, cererea trebuie să fie datată și semnată și să fie însoțită de o copie scanată digital a actului dvs. de identitate valabil, care vă dovedește identitatea. Dacă utilizați formularul de contact, Operatorul s-ar putea să vă solicităm confirmarea semnată și dovada identității.
Vă vom informa cu promptitudine despre faptul că am primit această solicitare. Dacă cererea se dovedește întemeiată, Operatorul o va onora cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de treizeci (30) de zile de la primirea solicitării.
Dacă aveți orice plângere cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale de către noi, puteți să contactați Operatorul întotdeauna prin adresa de e-mail menționată în această clauză. Dacă sunteți în continuare nemulțumit de răspunsul Operatorul, aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea competentă pentru protecția datelor – Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.